Loading...
Str. Carierei, Nr. 153 - Brasov 0722.646.119 office@mecanosud.ro

- Desfasurare pregatire -

PREGATIRE SUDORI

Modulele de pregătire intensivă profesională teoretică și practică ale școlii Mecanosud au ca scop:
◉ Inițierea în meseria de sudor
◉ Perfecționarea în diferite proceduri de sudare
◉ Aprofundarea cunoștințelor dobândite în vederea susținerii unui examen de evaluare
◉ Creșterea nivelului profesional în vederea autorizării


1CURSURI

Cursurile școlii Mecanosud se desfășoară în atelierul propriu, care dispune de toate materialele și aparatele de sudură necesare perfecționării cursantului. Sudorii sunt pregătiți individual sub îndrumarea unui tehnician instructor sudor.

  Cursantii primesc la inceperea cursului materialele urmatoare: macheta pistolet de sudura, masca de sudura de cap, sticla filtru de masca, luminozitate DIN 9, 10, 11, 12, 13,  manusi sudura WIG, manusi sudura MIG/MAG, ochelari de protectie lacatus, abaca parametrii de sudura, curs de initiere in mesetia de sudor  tiparit.

 

materiale-incepere-curs


4DURATA

Durata unui curs intensiv este de 80 de ore de sudura efectiva care inseamna exercitii de sudura de la exercitii simple la exercitii complexe și se desfășoară pe durata a aproximativ patru săptămâni.
În prima ședință cursantul va achita prețul integral al cursului. Dacă, din diferite motive, acesta este nemulțumit, se întrerupe cursul și i se returnează integral banii plătiți.

Daca observam din partea cursantului ca nu are abilitatile necesare pentru a fi un sudor bun, respectiv foarte bun, inrerupem cursul ( dupa 3 zile de observare si evaluare) si se returneaza  integral banii platiti de cursant.


5FLEXIBILITATE

Programul de studiu este flexibil, în sensul în care, dacă respectivul cursant lucrează în prima parte a zilei, poate desfășura cursurile după amiaza.

NOTA: Absolventii cursului de sudura au posibilitatea de a veni gratuit inaintea unui  interviu – test – proba de lucru pentru a face cateva exercitii de sudura inaintea testului, pentru a sti sa isi regleze aparatul de sudura, parametrii de sudura pentru piesele si materialul care urmeaza sa il sudeze la testarea in vederea angajarii. Chiar daca nu avem exact reperul  facem exercitii de sudura pe repere aproximativ similare, reglarea aparatului, pregatirea  sanfrenului ,  etc , astfel incat sa ajutam sudorul sa ” fie cu lectia invatata” si  sa aiba sanse mari sa fie angajat.

NOTA:  In cazul specializarii sudorilor pentru anumite procedee de sudura  sau repere sudate firma angajatoare a sudorului va pune la dispozitie table (ex. din rebuturi table subtiri ,de inox , de aluminiu etc) sau piese pentru ca sudorul sub indrumarea instructorului sudor sa faca pregatire si exercitii de sudura exact pentru piesele pe care le va suda in firma angajatoare.

NOTA:  In cazul in care este trimis in vederea pregatirii o persoana care consideram ca nu are aptitudini pentru a fi SUDOR se instiinteaza firma angajatoare, se  intrerupe pregatirea, nu se taxeaza  orele de pregatire, exista posibilitatea de a inlocui persoana si se incepe din nou pregatirea.

NOTA:   Se stabileste de comun acord cu sudorul sau firma angajatoare a sudorului programul de pregatire (80 de ore), notandu-se in caietul de prezenta  ora inceperii  sedintei de pregatire, respectiv ora sfarsitului sedintei de pregatire, in cazul in care nu se respecta orarul convenit de comun acord orele neefectuate  se recupereaza  in functie de “ferestrele noastre”, prin urmare orele nu se pierd.

Oferim flexibilitate in programul de studiu

In cazul persoanelor care sunt angajate si lucreaza in cursul diminetii exista posibilitatea efectuarii celor 80 de ore pe parcursul a 4 saptamani, orele de pregatire efectuandu-se dupa-amiaza.

Pregatirea teoretica se desfasoara in afara orelor de pregatire practica efectiva prin  intrebari, raspunsuri, schimb de idei, documentatie tehnica interactive pe stick USB, etc.  Ideea este de a  folosi un limbaj tehnic specific  pe care sudorul  trebuie s a il invete pentru a fi folositor la viitorul loc de munca .


Pentru a prezenta eficienta invatarii  va aratam in inregistrarile video  cum 2 copii au invatat sa sudeze astfel incat au reusit sa execute corespunzator probele de sudura specifice testarii: ISCIR, TUV, RINA, etc.pe care sudori cu experienta nu reusesc sa le execute.


DESPRE NOI   TEHNICI DE SUDURA   ABSOLVIRE CURS   ACTE NECESARE PENTRU INSCRIERE